ezoteritcen magazin.dir.bg

 

Каталог радиестезични махала
Каталог пирамиди от минерали
Каталог "Камъни Седем чакри"
Каталог радиестезични махала - медалион, комплекти или гривни
Каталог броеници от Балтийски кехлибар
Каталог броеници от полускъпоценни камъни
Каталог руни от полускъпоценни камъни
Ментална радиестезия
Каталог И чинг от полускъпоценни камъни
Получаване на невидима упора
Хиромантия
Руни и руническо гадаене
Окултизъм, тайни, мистика и духовно самоусъвършенстване
КНИГИ
КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аура - релакс» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ успеха в моя живот!» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ материално благополучие и доброто във Вселената!»
За контакти
Връзки


Каталог радиестезични махала КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО

Ментална радиестезия / Изчезналите ръкописи на Данте Алигиери

Изчезналите ръкописи на Данте Алигиери
04.11.09 17:56

Автор:ТАНЯ ТСИОЛАКИДУ
На 14 септември 1321 година в Равена, умира Данте Алигиери. Той завещава на следващите поколения титаничното си творчество на мечтател, с безмерна по мащабите си култура - в библейски, теологически, философски и политически аспект, но за съжаление нито един собственоръчно написан текст.
Вземи в gLOG

Д-р Роберт Ион, професор по романистика във Виенския университет се е заел с непосилната задача да намери ръкописи на Данте. Изследвайки, той е тръгнал по неговите стъпки. Търсил е в библиотеките на любимия му град Верона, в Болоня - където често е гостувал, в Равена - където е прекарал последните си години. За съжаление, Ион не успял да открие нито един стих с почерка на Алигиери.

Години по-късно професора получава информация, че в град Тревизо умира Якопо Данте, най-образования от синовете на поета. Д-р Роберт Ион е предположил, че най-вероятно в местната библиотека се е запазило нещо от трудовете на баща му.

Естествено д-р Ион посещава библиотеката, където му е била оказана изключителна помощ от служителите, но за съжаление, отново не е успял да открие нищо. Самата сграда е била много стара и се е използвала като библиотека още от 14 век. Вероятно тази е била причината едно вътрешно чувство да подтикне професора да фотографира подробно цялата библиотека и да се обърне към известния по онова време радиестезист Карл Цвирхмайер от град Линц – Австрия.

С помоща на снимките и махалото, Цвирхмайер установил, че една от стените на библиотеката е двойна, а вътре в нея има още една стая, където със сигурност има ръкопис на поета.  Професора незабавно е телефонирал на директора на библиотеката и се е упътил към Тревизо. Когато пристигнал там го очаквала дългоочаквана вест – откритият ръкопис на Данте Алигиери, написан върху пергаментова хартия.

 ОТКЪС ОТ КНИГАТА: МАХАЛОТО - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО

 

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1205