ezoteritcen magazin.dir.bg

 

Каталог радиестезични махала
Каталог пирамиди от минерали
Каталог "Камъни Седем чакри"
Каталог радиестезични махала - медалион, комплекти или гривни
Каталог броеници от Балтийски кехлибар
Каталог броеници от полускъпоценни камъни
Каталог руни от полускъпоценни камъни
Ментална радиестезия
Каталог И чинг от полускъпоценни камъни
Получаване на невидима упора
Хиромантия
Руни и руническо гадаене
Окултизъм, тайни, мистика и духовно самоусъвършенстване
КНИГИ
КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аура - релакс» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ успеха в моя живот!» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ материално благополучие и доброто във Вселената!»
За контакти
Връзки


Каталог радиестезични махала КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО

Ментална радиестезия / „Специалната дарба” на Жак Аймар

„Специалната дарба” на Жак Аймар
04.11.09 17:30

Автор:ТАНЯ ТСИОЛАКИДУ
В края на седемнадести век, употребата на радиестезични уреди е била ограничена предимно в търсене на вода и метали. По това време се откроява името на Жак Аймар, който по-късно става личен радиестезист на Дофина – френския престонаследник.
Вземи в gLOG

 

На 5 март 1692 вечерта, в Лион, търговец на вино и неговата съпруга са брутално убити в собствената си изба със сърп. Инструмента на престъплението е бил единствената улика, с която са разполагали полицейските служители. След няколко дневно разследване инспекторите стигнали до задънена улица и са закрили случая.

Тогава се намесила съседката на убития винар, като е предложила да се ползват услугите на известния по онова време богат селянин и медиум Жак Аймар от Сейнт-Марселин, прочул се с откриването на престъпници от няколко случая в района на Гренобъл. Аймар дължал своя успех на лозовата пръчка и махалото си.

Медиумът използва своята разклонена пръчка в избата и съобщава  на полицията за точното местоположение на убийствата. Съвместно с полицейските служители и главния прокурор, медиумът е напуснал града и е повел групата към бреговете на Рона, следвайки през цялото време движенията на своята лозова пръчка. Изтекли са дълги часове, хората са се изморили, но Жак Аймар е продължавал неотклонно своя път, докато накрая стигат до една колиба. В нея намират захвърлена празна винена бутилка. Лозовата му пръчка реагира силно на нея, а също и на масата с трите стола. Аймар съобщава на представителите на властта, че са по дирите на трима мъже, които са нощували тук и са изпили бутилка вино. Неговите твърдения са потвърдени от местните жители.

Групата продължава своето издирване. При навлизането на групата в селцето Бюкер, се е задала група от затворници, между които е имало и един гърбав човек, за когото се е знаело, че е арестуван за дребна кражба. Лозовата пръчка реагирала веднага - внезапно е започнала да се движи много бързо. В последствие се разкрило, че гърбушкото е подпомагал двамата убийци на търговеца на вино и неговата съпруга.  

Прокурорът е изключително доволен от работата на Аймар и впоследствие го наема, за да открие истинските убийци. Поради тази причина Аймар се озовава в пристанището на Тулон. За съжаление обаче, предния ден двамата убийци са тръгнали с кораб за Генуа - Италия. Естествено Аймар става герой, но много хора са загрижени, че радиестезията може да доведе до сериозна несправедливост, ако вината и невинността ще се определят само от една пръчка. Поради ненадеждността на този метод, френските съдилища го забраняват официално през 1701г.

По-късно, Жак Аймар се е прочул и в пределите на Англия, където е бил поканен да открие гроба на Уелски свещенник. И тук лозоходецът показва своите брилянтни способности, като посочва точното място на гроба, а именно - подножието на стената на църковната градина.

ОТКЪС ОТ КНИГАТА - МАХАЛОТО ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО

 
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1303