ezoteritcen magazin.dir.bg

 

Каталог радиестезични махала
Каталог пирамиди от минерали
Каталог "Камъни Седем чакри"
Каталог радиестезични махала - медалион, комплекти или гривни
Каталог броеници от Балтийски кехлибар
Каталог броеници от полускъпоценни камъни
Каталог руни от полускъпоценни камъни
Ментална радиестезия
Каталог И чинг от полускъпоценни камъни
Получаване на невидима упора
Хиромантия
Руни и руническо гадаене
Окултизъм, тайни, мистика и духовно самоусъвършенстване
КНИГИ
КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аура - релакс» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ успеха в моя живот!» Psi-Technology Products
Програма - хипнотичен видео-сеанс «Аз съм магнит, привличащ материално благополучие и доброто във Вселената!»
За контакти
Връзки


Каталог радиестезични махала КНИГИ - ПОРЪЧКИ НА ЕДРО

Хиромантия / Нокти

Нокти
01.11.09 18:37

Автор:ТАНЯ ТСИОЛАКИДУ
За характера, здравето и слабостите на човека може да се съди по формата, големината, цвета, и знаците по ноктите.
Вземи в gLOG

Ноктите са рогови образувания, състоящи се от ноктева пластина, ноктево легло и корен - кутикула. Роговото вещество от което са изградени, прилича много по състав на веществото, от което са изградени космите, копитата и рогата при животните. Това вещество се нарича кератин.

Състоянието на нокътя, формата и цвета му, дават много полезна информация, както за физическото състояние и здравето на човека, така и за неговия характер. Както космите, така и ноктите, губят своя блясък при наличието на някакво заболяване, отравяне или отслабване на жизнените сили.

Дясната ръка при положение, че е активната ръка /тази с която пишем/, извършва много повече движения, отколкото лявата-неактивната. Следователно при нея кръвообръщението е много по-интензивно, и ноктите растат много по-бързо. Пълната смяна на ноктите при активната ръка протича за около 120-130 дни, докато при неактивната, за около 130-140 дни.
 

Разбира се, това не важи еднакво за всички хора. Например, моите нокти растат много бързо. Те се сменят за не повече от два месеца и половина. Данните, които ви давам по горе са средно статически.

Най-бързо расте нокътя на палеца. Факт е, че продълговатите нокти с големи, бледорозови полукръгове в основата си, растат по-бързо от малките, къси нокти, с малки полукръгове в основата си.

В природата, плоските нокти се срещат при някои видове дребни маймуни с добри хващателни рефлекси, докато при другите животни и по-големите маймуни служат за предпазване на пръстите, за изкачване по дърветата, за оръжие при набавянето на храна или за отбрана.

При хората, ноктите имат само защитни функции, предпазващи от повреждане чувствителните им пръсти. Още с раждането си, детето се появява на този свят без коса и зъби, но обезателно с нокти.

Хапането и гризането на ноктите е признак за прекалена чувствителност, притеснение , хипохондрия, свадливост, и вероятно стомашни проблеми. Такива хора често предизвикват с думите си, кавги и дразги.

Според окултистите, лакирването на ноктите е неблагоприятно, защото възпрепятства протичането и възприемането на космическите влияния и енергии.
 

Нокътят с нормална дължина заема половината част на първата фаланга на пръста /1/. Неговата дължина е около 12-14 мм. При много дългите пръсти, нокътят винаги е по-дълъг и има дължина приблизително 13-15 мм. Разбира се, при всеки един пръст на ръката, дължината е различна. Ако заетото пространство е по-малко от половината нокътна фаланга, нокътя се счита за къс /2/, а ако е по-голямо от половината фаланга – за дълъг /3/. Подрязването на ноктите няма никакво значение, защото става дума само за онази част от нокътя, която не може да бъде изрязана. 
          


                  1                                     2                                     3
Белите полукръгове при нормалните и здрави нокти са с млечно бял до бледорозов цвят и заемат между 1/5 до 1/6 от нокътя. Самия нокът не бива да бъде нито много твърд, нито мек. Неговия корен трябва да лежи плътно в ноктевото легло. Цветът му е е розов с матов оттенък, като този нюанс леко се променя в зависимост от цвета на човешката кожа. Нормалният нокът е хармонично развит, лъскав, гладък, леко извит надолу, нечуплив и без вдлъбнатини, точки или резки.

Всички подробности свързани с ноктевата диагностика и предсказващите знаци по ноктевата пластина, ще намерите в книгата ми «Хиромантия или хирогномия - два начина да погледнем в бъдещето».       
www.hiromantia-ezoterika.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

1.7433